Случаите на флурона - коинфекцията между грипен вирус и COVID-19, са

...
Случаите на флурона - коинфекцията между грипен вирус и COVID-19, са
Коментари Харесай

Да не правим сензация с флурона, това са единични случаи, смята лекар


Случаите на " флурона " - коинфекцията сред грипен вирус и COVID-19, са единични. Няма смисъл да вършим сензация. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов.

" По време на Коронавирус пандемията, когато бяха строгите ограничения, общопрактикуващите лекари имахме задължението да обособим „ зелени коридори ” за детските съвещания и имунизациите. Сега с грипа това не стои на дневен ред, а ни се не разрешава да правим тази активност. А тя е главно перо във финансирането на нашата активност. Как ще си плащаме заплатите на личния състав? ", уточни той. 

Той разясни, че е неговата процедура всеки вторник и четвъртък сред 13 и 19 часа е „ зелен кулоар ” за здрави бебета за съвещания. „ През този период възрастни не влизат. Нито заболели или със признаци. И майките са спокойни, а бебетата са обгрижени. Този проблем може да се реши посредством РЗИ съгласно основния държавен здравен контрольор и Министерство на здравеопазването ”.

Доктор Спасов разяснява и откритите два случая на „ флурона ” - коинфекцията сред грипен вирус и COVID-19.

„ Има ги и двата вируса. Ако не се пазим – можем да се заразим. Има пациенти, които не са боледували от COVID-19 и могат да се заразят. Има и такива, които са с по-слаб имунитет и могат да пипнат и грип. Случаи на по едно и също време протичане на двата вируса са единични и няма смисъл да вършим сензация ”, безапелационен е той.

Пловдив е следващата област, която  обяви грипна зараза. Регионът вкарва редица ограничавания, само че към този момент учениците няма да бъдат разпуснати в насилствена грипна почивка. В детските заведения, лечебните заведения и старческите домове се вкарват превантивни ограничения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения, женските и детските съвещания, както и имунизациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР